02 juli 2011

BB 29 juni 2011 Bewoners-participatie bij HAG-plannen Van der Schootterrein 'wassen neus'

Omwonenden van het Van der Schootterrein werden in 2009 door Holland Art Gallery (HAG) uitgenodigd mee te denken over de bouwplannen. Een kleine twee jaar en veel frustraties later, lijkt die bewonersparticipatie een 'wassen neus' te zijn geweest. Een gesprek met enkele teleurgestelde leden van de klankbordgroep.

"Ik geloof dat we in die bijna twee jaar vijf keer bijeen zijn geweest", aldus Frank Coolen. "Bijeenkomsten waar meedenken over het ontwerp van de nieuwbouw niet echt kon. Het waren meer presentaties waar over kleine details meegedacht kon worden. Steeds zeiden ze: daarover kunnen jullie niet meedenken, dat staat al vast. Dat varieerde van de verschuiving van het 'Quartier Vivant'-ontwerp naar het 'Historisch Industrieel'-ontwerp tot de invulling van het terras. "Mij stoorde daarbij de rol van de gemeente."
Corry Duindam: "In april 2010 was de eerste klankbordgroep een half jaar niet bijeengeroepen. Na lang aandringen presenteerde HAG en de gemeente het totaal veranderde ontwerp van de nieuwbouw zonder dat wij als klankbordgroep daarin waren gekend. Van enige raadpleging, de toegekende graad participatie, is geen sprake geweest."

Lees HIER verder

Geen opmerkingen: