07 september 2014

10 jan 2014 Ballon-parkeren op Fensterrein in Eindhoven



Fotograaf: Rene Manders
Grote, rode ballonnen boven het Fensterrein geven vandaag de parkeerplaats aan de Eindhovense Keizersgracht een feestelijk aanblik.
De ballonnen blijken echter geen versiering onderdeel van een test om het vinden van een vrije parkeerplek te vergemakkelijken. De test is onderdeel van de afstudeeropdracht van vijf Fontysstudenten. Zij moeten een eigen bedrijfje, FoundedbyFive.nl, oprichten en een vernieuwend product op de markt brengen.
Het principe van het Ballonparkeren: boven een vrije plek hangt op vier meter hoogte een opvallende ballon. Een auto die op de plek parkeert 'trekt' de met een kabeltje aan de grond bevestigde ballon omlaag waardoor deze niet meer zichtbaar is. In één blik is te zien of en waar er een vrij plekje is op een parkeerterrein. De eerste reacties van gebruikers van de parkeerplaats zijn enthousiast. De studenten mochten van de gemeente het Fensterrein als testlocatie gebruiken. "We stellen openbare ruimte graag beschikbaar als 'proeftuin' voor creatieve en innovatieve vindingen", aldus een gemeentewoordvoerster.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

07-sept 2014 Fashion X


POP UP - ONTOUR X STUDIORUIG


ALL WEEKEND
-
Magda presenteert tijdens IT'S WEEKEND al het moois op mode-en lifestyle gebied! Allereerst het gloednieuwe stadsmagazine mud. Een bundeling van al het moois wat Eindhoven te bieden heeft in een prachtig vormgegeven jas. (openingstoost vrijdag vijf september om 19.00 uur!) Daarnaast een fonkelnieuwe pop-up vd aankomende collecties van de Eindhovense toppers Ontour en Studio Ruig in combinatie met het bijzondere schoeisel van Shoe-S en het mooie porselein van de dames van De Intuitiefabriek.
Vrijdag, 11.00u -23.00u / Zaterdag 10.00u - 17.00u / Zondag 10.00u - 20.00u / Magda, Bergstraat 41

07 sept 2014 Fashion X


AUTHENTIC GARDEN
17:00 - 23:00
-
In de Authentic Garden: Jeans, Coffee & Leather (Bergstraat 14a) kun je onder het genot van lekkere, vers gebrande koffie het nieuwe lifestylelabel Butts and Shoulders met handgemaakte leren tassen bekijken, meedoen aan indigo dye workshops of gewoon genieten van een gezellig live muziekje.

31 aug 2014 Alarm 112

oproep uit Eindhoven Onbekend: (DIA: ) A2 5611JZ 18 : BERGSTRAAT EINDHOVEN Obj: Rit: 60011 12:16 31 August 2014.

EDB 13 aug 2014 31 augustus: Internationale Portretartiestenfestival Montmartre in de Bergen





"Ze festival dez'artiez de portrait" strijkt weer neer in de Bergen. Zo'n veertig portret uit Spanje, Hongarije, Portugal, Ierland, Engeland, België en Nederland tekenen op 31 augustus gratis je portret. En tegelijkertijd kun je Franse oldtimers bewonderen en zijn er kramen met kunst.
De vierde editie van dit toch wel toffe festival wordt georganiseerd op het Wilhelminaplein, de Kleine Berg, de Willemstraat en de Bergstraat. Behalve de artiesten, de auto's en de kunst kun je genieten van de terrasjes en is er heerlijke live muziek.

De Bergen klinken een beetje Frans tussen 12.00 uur een 17.00 uur.

Meer info vind je op de site van Montmartre in de Bergen of op Facebook.
BRON

28 juli 2014 I De Bergen (Bergstraat 3-5): Toelichting

II De Bergen (Bergstraat)
Toelichting

25 juli 2014 Alarmmelding 112

Alarmmelding: Bergstraat, Eindhoven. Ambulance; 25 juli 2014, 23:09:56. Brandweer met spoed. (DIA: ) A2 : GROTE BERG EINDHOVEN Obj: ...

Tijdstip alarmering: 25 juli 2014 23:09:56. Lokatie alarmering: EINDHOVEN, BERGSTRAAT (DIA: ) A2 : GROTE BERG EINDHOVEN Obj: ...

BRON

23 juli 2014 Vergunning Bergstraat 3- 5

BESLISSINGEN REGULIERE PROCEDURE


Verleende vergunning
Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum verzending
14/1288, Bergstraat 3-5, bouwen commerciële ruimte op begane grond met daarboven 4 appartementen, 14-07-2014

De beslissing ligt vanaf vandaag tot het einde van de bezwaar(beroep)termijn ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor). Voor adres en openingstijden zie colofon.

Heeft u direct belang bij deze beslissing? Dan kunt u binnen zes weken, nadat het besluit aan de aanvrager bekend is gemaakt, schriftelijk bezwaar maken. U kunt het bezwaarschrift richten aan burgemeester en wethouders, ter attentie van de sector Veiligheid en Bestuur, afdeling Bezwaar, Beroep en Klachten, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Het bezwaarschrift houdt de werking van het besluit niet tegen. Heeft u een spoedeisend belang? U kunt naast het bezwaarschrift de voorzieningenrechter vragen om een voorlopige voorziening. Richt uw verzoek aan de rechtbank Oost-Brabant, sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA 's-Hertogenbosch.

28 mei 2014 Vergunning Bergstraat 3- 5


* Zaaknummer: 14/1288
- adres: Bergstraat 3
- omschrijving: bouwen commerciele ruimte op begane grond met daarboven 4 
appartementen
- status gewijzigd van: AANVR. ONVOLLEDIG naar: WACHTEN OP ADVIEZEN

* Zaaknummer: 14/1288
- adres: Bergstraat 5
- omschrijving: bouwen commerciele ruimte op begane grond met daarboven 4 
appartementen
- status gewijzigd van: AANVR. ONVOLLEDIG naar: WACHTEN OP ADVIEZEN

ED 22 mei 2014 Buurt aarzelt over hotel De Bergen




Een artists impression van het hotel op het Luciferterrein.
EINDHOVEN - De Holland Art Group (HAG), BMV en Land 's-Heeren verwachten volgend jaar te kunnen starten met de bouw van een hotel op het Luciferterrein in de Eindhovense wijk De Bergen. Ook de gemeente Eindhoven liet donderdagavond op een informatieavond over de hotelplannen weten ervan uit te gaan dat er in 2015 begonnen kan worden met de realisatie.
Maar buurtbewoner Frank Coolen zegt ook tegen het nieuwe ontwerp, noodzakelijk door een uitspraak van de Raad van State, bezwaar te maken. "Omdat ik me mateloos stoor aan de procedure rond dit plan.."
Merlijn Wijen van de gelijknamige goudsmid aan de Bergstraat begrijpt de weerstand van omwonenden tegen de plannen, maar is zelf niet tegen. "Ik denk dat het plan qua stadsontwikkeling een aanwinst is voor Eindhoven maar misschien te groot voor deze buurt", zegt ze. "Ik zou persoonlijk liever zien als het terrein naast een bouwbestemming ook een echte groene invulling zou krijgen. Zo'n initiatief als nu met de stadstuin op het Luciferterrein heeft echt meerwaarde."
De gemeente heeft het Luciferterrein tot eind 2014 beschikbaar gesteld om er een stadstuin te ontwikkelen. Inmiddels staan er honderden bloembakken vol groen. "Veel mooier dan bebouwing", zegt Ad Peijnenburg, één van de bezwaarmakers van het eerste uur "Volgens mij is deze avond alleen bedoeld om weer een beetje meer terrein te winnen om de plannen te kunnen uitvoeren."
Jef van Loon, namens de ontwikkelaars projectleider, spreekt dit tegen. "We hebben niet de intentie om hier zo maar iets neer te zetten. We willen onze plannen zoveel mogelijk in samenspraak met de buurt doen."

ED 19 mei 2014 Nieuw plan voor Hotel Bergstraat in Eindhove


Bewoners van de Eindhovense wijk De Bergen worden donderdag 22 mei nader geïnformeerd over de nieuwbouw van Hotel Bergstraat op het Luciferterrein.
In café Berlage aan de Kleine Berg 16 geeft architect Chris Franken van het Eindhovense architectenbureau Van de Ven Franken Onstenk van 19.00 tot 21.00 uur uitleg bij het gepresenteerde ontwerp. Ook de gemeente is bij de presentatie aanwezig om eventuele vragen van bewoners te beantwoorden.
Het hotelplan van de Eindhovense Holland Art Groupomvat de bouw van een hotel (circa zeventig bedden), horeca en een galerie op het Luciferterrein in De Bergen.
De eerste twee ontwerpen voor de nieuwbouw werden door respectievelijk de commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit (de vroegere Welstandscommissie) en omwonenden afgeschoten.
Het derde, donderdag te presenteren ontwerp, werd onlangs door de commissie Ruimtelijke Kwaliteit, op wat kleine aanmerkingen na, positief ontvangen.

06 mei 2014 Vergunning Bergstraat 3- 5


* Zaaknummer: 14/1288
- adres: Bergstraat 3
- omschrijving: bouwen commerciele ruimte op begane grond met daarboven 4 
appartementen
- status gewijzigd van: INGEKOMEN naar: AANVR. ONVOLLEDIG

* Zaaknummer: 14/1288
- adres: Bergstraat 5
- omschrijving: bouwen commerciele ruimte op begane grond met daarboven 4 
appartementen
- status gewijzigd van: INGEKOMEN naar: AANVR. ONVOLLEDIG

18 apr 2014 Vergunning Bergstraat 3-5


* Zaaknummer: 14/1288   (nieuw)
- adres: Bergstraat 3
- omschrijving: bouwen commerciele ruimte op begane grond met daarboven 4 
appartementen
- status: INGEKOMEN

* Zaaknummer: 14/1288   (nieuw)
- adres: Bergstraat 5
- omschrijving: bouwen commerciele ruimte op begane grond met daarboven 4 
appartementen
- status: INGEKOMEN

ST040 24 jan 2014 Primark tasjes niet welkom bij Magda

Bij modezaak Magda op de Bergstraat in Eindhoven zijn geen Primark-tasjes meer welkom. Een grote foto hangt er op de gevel, met een tas van de nieuwe winkel in Eindhoven. Door de tas is een groot rood kruis getrokken.

Eigenaresse van Magda, Wietske Poelstra, heeft niet zozeer iets tegen de Primark zelf, maar wel tegen de veranderende mode industrie. 'Het bulken, het inladen en dat snelle. Daar heb ik een hekel aan.'

'Mensen kunnen wat mij betreft beter langzamere mode kopen. Minder spullen kopen, die langer meegaan', zegt Poelstra

Primark tasjes niet welkom bij Magda

BRON





03-02-2014 Verbod Primark-shoppers en 12 x Starbucks

Een statement tegen Primark en twaalf unieke Starbucks-vestigingen kwamen afgelopen week voorbij op onze Facebookpagina

De lokale modewinkel Magda in Eindhoven haalde vorige week de landelijke media met een verbod op Primark-tassen. Eigenaresse Wietske Poelstra stelt niet zozeer tegen de Primark te zijn, maar wel ‘tegen de veranderende kledingindustrie in het algemeen’. “Het bulken, het inladen en dat snelle. Daar heb ik een hekel aan. Mensen kunnen wat mij betreft beter langzamere mode kopen. Minder spullen kopen, die langer meegaan.” 

Er was een tijd dat een vestiging van Starbucks inwisselbaar was, maar sinds de koffieketen ongeveer een jaar terug constateerde dat ‘het uniforme concept zijn langste tijd wel heeft gehad’ zet het concern in op ‘unieke winkels’. “Mensen zijn een beetje moe om waar ter wereld ook in dezelfde winkel naar binnen te stappen”, zei Ad de Hond, vice president store design EMEA bij Starbucks al eens. RetailTrends Media selecteerde wereldwijd twaalf van deze unieke vestigingen. 

Verder op Facebook een originele productpresentatie van Streetology, de leukste advertenties van januari, Kate Spades antwoord op winkelleegstand en de eerste Europese winkel van schoenenmerk Clarks voor zijn Originals. Het Engelse label koos daarvoor voor de Amsterdamse Negen Straatjes, en het resultaat mag er zijn. 

30 okt 2013 Vastgesteld bestemmingsplan II De Bergen (Bergstraat)


Vastgestelde bestemmingsplannen
De gemeenteraad van Eindhoven heeft op 30 oktober 2013 de volgende bestemmingsplannen vastgesteld:

Het bestemmingsplan II De Bergen (Bergstraat)
Dit bestemmingsplan maakt bebouwing mogelijk van een thans onbebouwd perceel aan de Bergstraat 3 - 5. Op de begane grond komen zakelijke functies en op de verdiepingen komt een woonbestemming. Het parkeren wordt op het binnenterrein opgelost.
Dit bestemmingsplan kunt u bekijken via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. De directe link is: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80185-0301 
De bronbestanden kunt u vinden via: 

Inzage
De besluiten van de gemeenteraad, de bestemmingsplannen en de overige stukken liggen met ingang van donderdag 14 november 2013 tot en met donderdag 26 december 2013 ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor) voor adres en openingstijden zie colofon. Daarnaast kunt u de bestemmingsplannen bekijken via de gemeentelijke website http://www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen.

Beroep
Met ingang van vrijdag 15 november 2013 tot en met donderdag 26 december 2013 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit van de gemeenteraad. Beroep kan worden ingesteld door: 
• een belanghebbende die op tijd een zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend; 
• een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan in te dienen.

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Voorlopige voorziening en inwerkingtreding
Een beroep heeft geen schorsende werking. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 27 december 2013. Om dit te voorkomen kan degene die een beroepschrift heeft ingediend, verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Dit kan bij:
de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

De voorzitter kan een voorlopige voorziening treffen wanneer sprake is van onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen. Als een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit uitgesteld totdat op het verzoek is beslist.

06 juni 2013 Bestemmingsplan II De Bergen (Bergstraat)

II De Bergen (Bergstraat)


Publicatiedatum: 06 juni 2013
06 juni 2013
Ontwerpbestemmingsplan
Het bestemmingsplangebied
Dit bestemmingsplan maakt bebouwing mogelijk van een thans onbebouwd perceel aan de Bergstraat 3 - 5. Op de begane grond komen zakelijke functies en op de verdiepingen komt een woonbestemming. Het parkeren wordt op het binnenterrein opgelost.
Raadplegen digitaal bestemmingsplan
Het bestemmingsplan kan via de landelijke website worden geraadpleegd.
Klik hier om het bestemmingsplan te bekijken.
De bronbestanden zijn hier beschikbaar.  

Downloaden documenten


Ter inzagelegging
Het ontwerpbestemmingsplan ‘II De Bergen (Bergstraat)’ ligt met ingang van donderdag 6 juni 2013 gedurende zes weken tot en met woensdag 17 juli 2013 op werkdagen ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor.
Daarnaast kan het ontwerpbestemmingsplan worden geraadpleegd op de landelijke website .
Indienen zienswijzen
Vanaf donderdag 6 juni 2013 tot en met woensdag 17 juli 2013 is het voor iedereen mogelijk om naar keuze schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar te maken. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, postbus 90150, 5600 RB  Eindhoven. Indien u mondeling uw zienswijzen kenbaar wilt maken, dient u voor 10 juli 2013 een afspraak te maken met de behandelend ambtenaar, de heer R. Martens, telefoonnummer (040) 238 6288.

St040 26 aug 2013 Raadsleden in actie voor 'de Bergen'

Het overgrote deel van de Eindhovense gemeenteraad wil dat de problemen in De Bergen worden aangepakt. Raadsleden van 7 partijen zijn afgelopen week door ondernemers rondgeleid in de wijk.

VVD, CDA, LPF, GroenLinks, SP, D66 en Ouderen Appèl vertegenwoordigen samen 33 van de 45 zetels in de raad. De politici vragen het college samen om een duidelijke visie voor het kleine winkelgebied in het centrum van de stad.

Winkeliers hebben, met name in de Bergstraat, last van de slechte straatverlichting. Hierdoor voelen bezoekers zich onveilig en is er weinig doorloop van winkelend publiek vanuit de winkelstraten aan de andere kant van de Keizersgracht.

Een aantal jaren geleden lagen er al plannen om het aangrenzende parkeerterrein, het Vensterterrein, op te knappen. Tot op heden is dat nog niet gebeurd.

Ondernemers hebben zelf verschillende plannen aangedragen om de situatie in De Bergen te verbeteren. De raadsleden willen van het college weten in hoeverre de gemeente bereid is om mee te werken aan de uitvoering van die plannen.

St040 23 aug 2013 Ondernemers Bergstraat luiden noodklok




De winkeliers hebben het niet alleen door de crisis erg zwaar, maar ook voelen ze zich onveilig omdat er onvoldoende straatverlichting is en dat zorgt er volgens hen ook voor dat er te weinig doorloop van winkelend publiek is.

Ook zou het aangrenzend parkeerterrein van het Venster terrein al een paar jaar geleden op de schop zijn gegaan, maar daar is nog niets van terecht gekomen.

De ondernemers van de Bergstraat hopen dat raadsleden iets voor hen kan betekenen.