07 september 2014

ED 22 mei 2014 Buurt aarzelt over hotel De Bergen




Een artists impression van het hotel op het Luciferterrein.
EINDHOVEN - De Holland Art Group (HAG), BMV en Land 's-Heeren verwachten volgend jaar te kunnen starten met de bouw van een hotel op het Luciferterrein in de Eindhovense wijk De Bergen. Ook de gemeente Eindhoven liet donderdagavond op een informatieavond over de hotelplannen weten ervan uit te gaan dat er in 2015 begonnen kan worden met de realisatie.
Maar buurtbewoner Frank Coolen zegt ook tegen het nieuwe ontwerp, noodzakelijk door een uitspraak van de Raad van State, bezwaar te maken. "Omdat ik me mateloos stoor aan de procedure rond dit plan.."
Merlijn Wijen van de gelijknamige goudsmid aan de Bergstraat begrijpt de weerstand van omwonenden tegen de plannen, maar is zelf niet tegen. "Ik denk dat het plan qua stadsontwikkeling een aanwinst is voor Eindhoven maar misschien te groot voor deze buurt", zegt ze. "Ik zou persoonlijk liever zien als het terrein naast een bouwbestemming ook een echte groene invulling zou krijgen. Zo'n initiatief als nu met de stadstuin op het Luciferterrein heeft echt meerwaarde."
De gemeente heeft het Luciferterrein tot eind 2014 beschikbaar gesteld om er een stadstuin te ontwikkelen. Inmiddels staan er honderden bloembakken vol groen. "Veel mooier dan bebouwing", zegt Ad Peijnenburg, één van de bezwaarmakers van het eerste uur "Volgens mij is deze avond alleen bedoeld om weer een beetje meer terrein te winnen om de plannen te kunnen uitvoeren."
Jef van Loon, namens de ontwikkelaars projectleider, spreekt dit tegen. "We hebben niet de intentie om hier zo maar iets neer te zetten. We willen onze plannen zoveel mogelijk in samenspraak met de buurt doen."

Geen opmerkingen: