07 september 2014

ST040 24 jan 2014 Primark tasjes niet welkom bij Magda

Bij modezaak Magda op de Bergstraat in Eindhoven zijn geen Primark-tasjes meer welkom. Een grote foto hangt er op de gevel, met een tas van de nieuwe winkel in Eindhoven. Door de tas is een groot rood kruis getrokken.

Eigenaresse van Magda, Wietske Poelstra, heeft niet zozeer iets tegen de Primark zelf, maar wel tegen de veranderende mode industrie. 'Het bulken, het inladen en dat snelle. Daar heb ik een hekel aan.'

'Mensen kunnen wat mij betreft beter langzamere mode kopen. Minder spullen kopen, die langer meegaan', zegt Poelstra

Primark tasjes niet welkom bij Magda

BRON





03-02-2014 Verbod Primark-shoppers en 12 x Starbucks

Een statement tegen Primark en twaalf unieke Starbucks-vestigingen kwamen afgelopen week voorbij op onze Facebookpagina

De lokale modewinkel Magda in Eindhoven haalde vorige week de landelijke media met een verbod op Primark-tassen. Eigenaresse Wietske Poelstra stelt niet zozeer tegen de Primark te zijn, maar wel ‘tegen de veranderende kledingindustrie in het algemeen’. “Het bulken, het inladen en dat snelle. Daar heb ik een hekel aan. Mensen kunnen wat mij betreft beter langzamere mode kopen. Minder spullen kopen, die langer meegaan.” 

Er was een tijd dat een vestiging van Starbucks inwisselbaar was, maar sinds de koffieketen ongeveer een jaar terug constateerde dat ‘het uniforme concept zijn langste tijd wel heeft gehad’ zet het concern in op ‘unieke winkels’. “Mensen zijn een beetje moe om waar ter wereld ook in dezelfde winkel naar binnen te stappen”, zei Ad de Hond, vice president store design EMEA bij Starbucks al eens. RetailTrends Media selecteerde wereldwijd twaalf van deze unieke vestigingen. 

Verder op Facebook een originele productpresentatie van Streetology, de leukste advertenties van januari, Kate Spades antwoord op winkelleegstand en de eerste Europese winkel van schoenenmerk Clarks voor zijn Originals. Het Engelse label koos daarvoor voor de Amsterdamse Negen Straatjes, en het resultaat mag er zijn. 

Geen opmerkingen: