06 april 2012

ED 04-03-2012 Man aangehouden voor inbraak in kapperszaak

Een 29-jarige Eindhovenaar is zondagochtend rond half acht door de politie aangehouden omdat hij in een kapperszaak op de Bergstraat zou hebben ingebroken.
De ruit van de winkel was vernield met een stoeptegel. Op basis van het door een getuige verstrekte signalement kon de verdachte worden aangehouden op de Keizersgracht waar hij schuil hield achter een bedrijfspand.

De man, die een onbekend contant geldbedrag zou hebben buitgemaakt, is de cel ingegaan.

BRON

Officiële publicaties 14 maart 2012

Ingekomen aanvragen evenementenvergunning


Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

12/0639, De Bergen (Kleine Berg en Bergstraat), vergunning voor het houden van activiteiten rondom Koninginnedag 2012, 29-02-2012


De ingekomen aanvragen evenementenvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.

Het hoofd van de sector Vergunningen, Toezicht & Handhaving geeft kennis dat onderstaande aanvragen om omgevingsvergunning zijn ingediend. Wilt u weten voor welke activiteit(en) de omgevingsvergunning is aangevraagd? U kunt meer informatie vinden op www.eindhoven.nl/vergunningaanvragen. Hier staan alle aangevraagde deelvergunningen vermeld.


BRON

Officiële publicaties 18 januari 2012

Vastgesteld uitwerkingsplan
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat zij op 10 januari 2012 het uitwerkingsplan 1e uitwerking De Bergen (hotel Bergstraat) hebben vastgesteld.
Het plangebied ligt in het centrum van het stedelijk gebied van Eindhoven, ten westen van de Binnenstad in de buurt De Bergen. Het plangebied betreft het voormalige Van der Schootterrein, het braakliggend binnenterrein dat tussen de bebouwing van de Kleine Berg, de Grote Berg en de Bergstraat ligt waar destijds de voormalige Mennen en Keunen luciferfabriek heeft gestaan. 
In het geldend bestemmingsplan De Bergen is op deze locatie een gemengde bestemming met een uitwerkingsplicht gelegd. In de regels bij deze bestemming is een kader gegeven voor de ontwikkeling van het terrein. Voor deze locatie is een plan gemaakt voor de realisatie van een hotel met ondergrondse parkeergarage en commerciële voorzieningen. Dit plan past binnen het kader van de op deze locatie gelegde bestemming. Met het uitwerkingsplan ‘1e uitwerking De Bergen (hotel Bergstraat)’ wordt uitvoering gegeven aan de bij de geldende bestemming voorgeschreven uitwerkingsplicht om de beoogde ontwikkeling op deze locatie mogelijk te maken.
Op werkdagen, tijdens openingsuren, liggen met ingang van 19 januari 2012 tot en met 1 maart 2012 het uitwerkingsplan en het vaststellingsbesluit ter inzage bij het Inwonersplein in het Stadskantoor, voor adres en openingstijden zie colofon. Het uitwerkingsplan 1e uitwerking De Bergen (hotel Bergstraat) kan digitaal worden geraadpleegd via de gemeentelijke website www.eindhoven.nl/bestemmingsplannen.
Daarnaast is het plan te raadplegen op de website 
http://ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0772.80119-0301. 
De bronbestanden zijn beschikbaar via 
www.eindhoven.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0772.80119-/NL.IMRO.0772.80119-0301/Vanaf 20 januari 2012 kan gedurende een termijn van zes weken een belanghebbende tegen het besluit tot vaststelling van het uitwerkingsplan beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze naar voren heeft gebracht over het ontwerp uitwerkingsplan kan geen beroep instellen. Een beroep heeft geen schorsende werking. De indiener van een beroepschrift kan de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken, een voorlopige voorziening te treffen. De voorzitter kan dit doen als onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Een dergelijk verzoek dient te worden gestuurd naar Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.


BRON

GEM 30-01-2012 Verleende vergunning

* Zaaknummer: 11/3623 (nieuw)
- adres: Bergstraat 33
- omschrijving: plaatsen van een reclamebord
- status: VERLEEND

BRON

ED 30-12-2011 Wijen Goudsmeden herstelt familietraditie in ere

foto Irene Wouters

Merlijn (32), Myrthe (33) en Ramses (42) Wijen van familiebedrijf Wijen Goudsmeden hebben succes met hun eerste expositie.

Met deze exhibitie wordt een oude familietraditie nieuw leven ingeblazen. Familiebedrijf Wijen Goudsmeden - Juweliers aan de Bergstraat bestaat sinds 1980. Elk jaar toonden goudsmid Jos Wijen en zijn vrouw Rascha hun werk in een expositie. Een traditie, die vier jaar na het overlijden van Jos door zijn kinderen in ere is hersteld.

De tentoonstelling werd een maand geleden geopend. "Voor onze expositie hebben we de lat bewust hoog gelegd, omdat we wilden bewijzen dat wij, de kinderen van Jos, ook uitstekende goudsmeden zijn", vertelt Myrthe. "We wensten niet alleen de traditie in ere te herstellen, maar ook uit de schaduw van onze ouders te treden."

De expositie bestaat uit drie delen, waarin de goudsmeden elk een eigen stijl colliers, armbanden, ringen en oorbellen tentoonstellen. De exhibitie, die oorspronkelijk tot 1 januari zou duren, is wegens succes verlengd tot en met zaterdag 14 januari.


BRON

ED 03-12-2011 Drietal slaat en schopt Eindhovenaar

Een 25-jarige Eindhovenaar en twee 24-jarige Helmonders hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 25-jarige man uit Eindhoven mishandeld. Rond 4.00 uur liep het slachtoffer met twee vriendinnen naar huis.

Ter hoogte van de Hooghuisstraat werden de twee meisjes door de daders aangesproken.

Het slachtoffer mengde zich in het gesprek en daar waren de drie mannen niet van gediend. Ze schopten hem tegen zijn hoofd en sloegen hem.

Nadat één van de meisjes de politie waarschuwde, kon het drietal in de Bergstraat worden aangehouden. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.


BRON


De agressieve jongens verdwenen in de richting van een daar gelegen parkeerplaats. Een van de meisjes waarschuwde de politie
die in de buurt was. Eenmaal bij het slachtoffer aangekomen, wees deze de agenten de richting waar de vechtersbazen naar toe
waren gelopen. Kort hierna konden de agenten de drie verdachten aanhouden in de Bergstraat. Het gaat om een 25-jarige man
uit Eindhoven en twee Helmonders van 24 jaar. Het slachtoffer moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan zijn
verwondingen alvorens hij op het politiebureau aangifte kon doen.

BRON

Officiële publicaties 30 november 2011

Ingekomen aanvragen omgevingsvergunning
Zaaknummer, Adres/Omschrijving, Datum binnenkomst

11/3623, Bergstraat 33, plaatsen van een reclamebord, 17-11-2011

De ingekomen aanvragen omgevingsvergunning zijn uitsluitend ter kennisgeving en liggen niet ter inzage. Hiertegen staat nog geen bezwaarmogelijkheid open.


BRON