06 april 2012

ED 30-12-2011 Wijen Goudsmeden herstelt familietraditie in ere

foto Irene Wouters

Merlijn (32), Myrthe (33) en Ramses (42) Wijen van familiebedrijf Wijen Goudsmeden hebben succes met hun eerste expositie.

Met deze exhibitie wordt een oude familietraditie nieuw leven ingeblazen. Familiebedrijf Wijen Goudsmeden - Juweliers aan de Bergstraat bestaat sinds 1980. Elk jaar toonden goudsmid Jos Wijen en zijn vrouw Rascha hun werk in een expositie. Een traditie, die vier jaar na het overlijden van Jos door zijn kinderen in ere is hersteld.

De tentoonstelling werd een maand geleden geopend. "Voor onze expositie hebben we de lat bewust hoog gelegd, omdat we wilden bewijzen dat wij, de kinderen van Jos, ook uitstekende goudsmeden zijn", vertelt Myrthe. "We wensten niet alleen de traditie in ere te herstellen, maar ook uit de schaduw van onze ouders te treden."

De expositie bestaat uit drie delen, waarin de goudsmeden elk een eigen stijl colliers, armbanden, ringen en oorbellen tentoonstellen. De exhibitie, die oorspronkelijk tot 1 januari zou duren, is wegens succes verlengd tot en met zaterdag 14 januari.


BRON

Geen opmerkingen: