07 september 2014

10 jan 2014 Ballon-parkeren op Fensterrein in Eindhoven



Fotograaf: Rene Manders
Grote, rode ballonnen boven het Fensterrein geven vandaag de parkeerplaats aan de Eindhovense Keizersgracht een feestelijk aanblik.
De ballonnen blijken echter geen versiering onderdeel van een test om het vinden van een vrije parkeerplek te vergemakkelijken. De test is onderdeel van de afstudeeropdracht van vijf Fontysstudenten. Zij moeten een eigen bedrijfje, FoundedbyFive.nl, oprichten en een vernieuwend product op de markt brengen.
Het principe van het Ballonparkeren: boven een vrije plek hangt op vier meter hoogte een opvallende ballon. Een auto die op de plek parkeert 'trekt' de met een kabeltje aan de grond bevestigde ballon omlaag waardoor deze niet meer zichtbaar is. In één blik is te zien of en waar er een vrij plekje is op een parkeerterrein. De eerste reacties van gebruikers van de parkeerplaats zijn enthousiast. De studenten mochten van de gemeente het Fensterrein als testlocatie gebruiken. "We stellen openbare ruimte graag beschikbaar als 'proeftuin' voor creatieve en innovatieve vindingen", aldus een gemeentewoordvoerster.
Eindhovens Dagblad, op dit artikel rust copyright.

Geen opmerkingen: