07 september 2014

St040 26 aug 2013 Raadsleden in actie voor 'de Bergen'

Het overgrote deel van de Eindhovense gemeenteraad wil dat de problemen in De Bergen worden aangepakt. Raadsleden van 7 partijen zijn afgelopen week door ondernemers rondgeleid in de wijk.

VVD, CDA, LPF, GroenLinks, SP, D66 en Ouderen Appèl vertegenwoordigen samen 33 van de 45 zetels in de raad. De politici vragen het college samen om een duidelijke visie voor het kleine winkelgebied in het centrum van de stad.

Winkeliers hebben, met name in de Bergstraat, last van de slechte straatverlichting. Hierdoor voelen bezoekers zich onveilig en is er weinig doorloop van winkelend publiek vanuit de winkelstraten aan de andere kant van de Keizersgracht.

Een aantal jaren geleden lagen er al plannen om het aangrenzende parkeerterrein, het Vensterterrein, op te knappen. Tot op heden is dat nog niet gebeurd.

Ondernemers hebben zelf verschillende plannen aangedragen om de situatie in De Bergen te verbeteren. De raadsleden willen van het college weten in hoeverre de gemeente bereid is om mee te werken aan de uitvoering van die plannen.

Geen opmerkingen: