08 september 2011

12 juli 2011 Email

Met dank voor de ingebrachte opmerkingen en kennis uit de buurt heb ik de eerste versie van de inspraakreactie verder uitgewerkt. In de bijlage de uiteindelijke brief. Om deze bij de gemeente in te dienen zijn er meerdere mogelijkheden, maar in de basis zijn deze allemaal hetzelfde: ondertekenen (met handtekening, naam en adres) en opsturen naar de gemeente voor het einde van de inspraaktermijn.

Het lijkt mij, gezien de wijze waarop de buurt georganiseerd is, het meest voor de hand liggend om de buurtbewoners via de mail te informeren en de brief mee te sturen of op jullie website als te downloaden document te plaatsen. Ieder kan dan voor zichzelf de brief aanpassen: als ze delen niet kunnen onderschrijven deze er uit halen, en als er nog andere punten dwars zitten deze toevoegen. Hierbij is het wel zaak om niet te vervallen in emotionele betogen (deze worden direct afgedaan als ‘ niet ruimtelijk relevant, hoeven we niets mee’), maar uit te gaan van juridische, steekhoudende argumenten tegen de wijze waarop de gemeente de afweging heeft gemaakt om tot dit plan te komen. Ik heb er in de bijlage naar gestreefd deze al compleet in te brengen.

Een andere optie is om door middel van een handtekeningenactie in de buurt een groot aantal ondertekenaars te werven. Gezien de planning (vakanties zijn begonnen) en de omvang van de brief, lijkt dit mij lastiger te worden.

Voor de afhandeling maakt het uiteindelijk ook niet uit of een argument door 1 of door 100 mensen is ingediend, mogelijk wel voor de politieke besluitvorming. Voor de gemeente is het het meest lastig als de brief door iedereen nog wordt voorzien van een eigen bijdrage, omdat alle punten dan heel zorgvuldig (en tijdrovend) moeten worden gesorteerd en behandelend bij de volgende stap in de planprocedure.

BRON: Y. van Liebergen

Geen opmerkingen: