21 december 2012

ED 06-12-12 Onrust in Bergen over hotelplan Henri van Abbe Stichting


Onrust in Bergen over hotelplan
Er heerst onrust over het hotelplan op het Luciferterrein in De Bergen. De buurt hoort er alsmaar niks van, ondanks eerdere toezeggingen van de ontwikkelaars. De gemeente wil daarom nu ook snel informatie van de plannenmakers richting buurt.

Wethouder Mary Fiers (stedelijke ontwikkeling) heeft de ontwikkelaars van het hotelplan op het Luciferterrein in De Bergen per e-mail dringend verzocht de omwonenden op korte termijn te informeren over de huidige stand van zaken. Het verzoek werd later nog een keer benadrukt door de gemeentelijke Sector Project Management.

De ontwikkelaars - Holland Art Group (HAG) en de Veldhovense projectontwikkelaars BMV en Land's Heeren - zwijgen sinds medio vorig jaar over de voortgang van de plannen. HAG maakte in 2009 de plannen bekend voor de ontwikkeling van het al jaren braak liggende Luciferterrein - ook het Van der Schootterrein - in De Bergen. De plannen bestaan uit een hotel (circa zeventig bedden), restaurant, parkeerkelder, galerie en kleine winkeltjes.



Voor de bewoners en ondernemers in De Bergen is het al lange tijd gissen hoe de plannen er voorstaan. Ook voor de bewoners van wie bezwaren momenteel ter beoordeling liggen bij de Raad van State. "We wachten op de zitting en de daaruit volgende uitspraak. Afhankelijk daarvan zien we wel verder", aldus bewoner Frank Coolen. "Het laatste wat wij inhoudelijk over de plannen hebben vernomen, dateert van anderhalf jaar geleden." De zitting en uitspraak van de Raad van State zijn naar verwachting begin volgend jaar. Het stilzwijgen van de Holland Art Group veroorzaakt ondertussen steeds meer weerstand in De Bergen. De gemeente wees de HAG in 2009 aan om de communicatie richting buurt en media te verzorgen, ondermeer via een klankbordgroep met bewoners. Deze is echter sinds begin 2011 niet samengekomen, waarna in de zomer 2011 een grote stilte inviel. NĂ¡ een toezegging van HAG-directeur Frank Stroeken om eind 2011 een informatieavond voor de buurt te houden. Stroeken was gisteren niet bereikbaar voor een reactie. Ook bij MBV werd niet gereageerd. Holland Art Group presenteerde in 2009 een ontwerp voor de ontwikkeling van het Luciferterrein. De binnen De Bergen passende nieuwbouw werd over het algemeen positief ontvangen door de wijk. Maar de toenmalige Welstandscommissie keurde het ontwerp af.
door onze correspondent Lucas Nuchelmans

BRON

Geen opmerkingen: