23 november 2014

ED 14-08-2014 Ondernemers Bergstraat in Eindhoven moeten meer samenwerken




Stadsbranderij in de Bergstraat in Eindhoven

Winkeliers in Eindhoven moeten meer samenwerken om de dynamiek van de binnenstad te vergroten. Ook moeten ze elkaar meer gunnen om tot een levendige, aantrekkelijk centrum te komen.
„Zeker in economisch moeilijke tijden”, vindt ondernemer Gijs Brink, die samen met zijn compagnon Wytske Poelsma hun modezaak Magda aan de Bergstraat 41 een totaal nieuwe invulling heeft gegeven waarbij samenwerking met andere ondernemers een grote rol speelt.
„Als ondernemer moet je zeker in moeilijke tijden creatief zijn”, aldus Brink. „Bereid zijn nieuwe wegen in te slaan.” Voor hem en zijn compagnon is dat de opening van een soort lifestyle-zaak annex galerie in hun voormalige kledingzaak. 
Elkaar wat gunnen
De vorm van samenwerken waarvoor zij hebben gekozen, is het verkopen en etaleren van spullen van andere winkels. Brink is er van overtuigd dat als de ondernemers in de Bergstraat meer samenwerken er betere tijden aanbreken. "Waarom zouden we in onze zaak geen antiek verkopen van de antiquair tegenover? Of kunst van kunstenaars? Maak gebruik van elkaars 'etalages' en gun elkaar wat. Ook designers kunnen bij ons terecht voor een 'etalage'. En klanten kunnen ook binnenlopen voor een kop koffie van de eveneens in de Bergstraat gevestigde Stadsbranderij Eindhoven."
Reacties 
  1. Misschien meer diversiteit aan winkeltjes .... eventueel ook in het goedkopere genre .... kunst en antiek is moeilijk te verkopen in slechte tijden ....
  2. Het begint al bij het begin. De straat nodigt toch helemaal niet uit om erin te lopen. Vanaf de Kerkstraat zie je een grote bouwput en wat lege panden aan de Grote Berg en zie je niet dat daar een straat zit. Vanuit de Kleine Berg kijk je ook niet gunstig de straat in
  3. Zolang de Gemeente niet inziet dat de Keizersgracht/Wal en Vestdijk afgesloten moeten worden voor doorgaand verkeer wordt het centrum nooit "groter".

Geen opmerkingen: