25 maart 2011

GEM 25-03-2011 Prioriteitennota 2011 - 2014

De bouwwereld ondervindt in Nederland, ook Eindhoven, de gevolgen van de crisis. De vraag naar woningen, kantoorruimte en bedrijvenlocaties is sterk teruggelopen. Daarom hebben we te maken met meer aanbod dan vraag. Om het (toekomstig) aanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de vraag heeft de gemeente een prioritering aangebracht in de lopende plannen én toetsingscriteria opgesteld voor de beoordeling van nieuwe initiatieven.

In overleg met marktpartijen zullen kansen benut worden om vraag en aanbod hiervan beter op elkaar af te

stemmen of tot fasering te komen. Hiermee wordt het evenwicht op de markt gediend. Uiteraard met

inachtneming van de algemene beginselen van behoorlijk bestuur. De verantwoordelijkheid blijft bij de

marktpartij; de gemeente heeft hierbij een stimulerende rol.



O.a. - Wonen+voorzieningen "Terrein v.d. Schoot"
- Hotel de Bergen (Luciferterrein)

23 maart 2011

Officiële publicaties 23 maart 2011


Bekendmaking van het voornemen tot het voorbereiden van bestemmingsplannen

In het kader van artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening kondigen burgemeester en wethouders aan dat het voornemen bestaat om de volgende bestemmingsplannen en/of projectbesluiten voor te bereiden:

Uitwerkingsplan 1e uitwerking De Bergen (hotel Bergstraat);

Er worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd, noch wordt de mogelijkheid opengesteld om tegen het voornemen zienswijzen in te dienen of instanties om advies te vragen. Wanneer de plannen meer gestalte hebben gekregen, zal toepassing worden gegeven aan de gemeentelijke Verordening Samenspraak en Inspraak 2008. Tegen die tijd zal een voorontwerp of ontwerp van het bestemmingsplan ter inzage worden gelegd, met de mogelijkheid om een inspraakreactie of zienswijze in te dienen.
Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met mevrouw J. Moonen van de afdeling Stedenbouw (Sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu). Zij is telefonisch bereikbaar onder nummer 238 62 91.

BRON: Gemeente Eindhoven