02 juli 2011

BB 29 juni 2011 'HAG heeft eigen manier van communiceren'

Sander Vrugt van Keulen zat namens de Vereniging van Eigenaars (VVE) van een appartementencomplex aan de Grote Berg in de klankbordgroep voor de ontwikkeling van het Van der Schootterrein. Hij blikt kritisch terug en concludeert zich niet gebruikt te voelen zoals andere leden van de klankbordgroep dat vinden.

"Ik wil vooropstellen dat ik vanuit een

andere positie in de klankbordgroep zat dan de erg kritische mensen uit de Bergstraat.

Begrijpelijk misschien omdat

de nieuwbouw van Holland Art Galery

(HAG) bijna in hun achtertuin komt waar

door ze andere belangen hebben dan onze

VVE. Immers, als je de belangen van bewoners van 36 appartementen vertegenwoordigt, vereist dat een andere opstelling dan als het alleen om je eigen huis gaat. Tegelijkertijd is het mijn over- tuiging dat je met samenwerking en consensus de beste resultaten kunt bereiken" Het appartementencomplex aan de Grote Berg neemt een 'strategische' plaats in binnen de HAG-plannen.
Lees HIER verder

BB 29 juni 2011 Bewoners-participatie bij HAG-plannen Van der Schootterrein 'wassen neus'

Omwonenden van het Van der Schootterrein werden in 2009 door Holland Art Gallery (HAG) uitgenodigd mee te denken over de bouwplannen. Een kleine twee jaar en veel frustraties later, lijkt die bewonersparticipatie een 'wassen neus' te zijn geweest. Een gesprek met enkele teleurgestelde leden van de klankbordgroep.

"Ik geloof dat we in die bijna twee jaar vijf keer bijeen zijn geweest", aldus Frank Coolen. "Bijeenkomsten waar meedenken over het ontwerp van de nieuwbouw niet echt kon. Het waren meer presentaties waar over kleine details meegedacht kon worden. Steeds zeiden ze: daarover kunnen jullie niet meedenken, dat staat al vast. Dat varieerde van de verschuiving van het 'Quartier Vivant'-ontwerp naar het 'Historisch Industrieel'-ontwerp tot de invulling van het terras. "Mij stoorde daarbij de rol van de gemeente."
Corry Duindam: "In april 2010 was de eerste klankbordgroep een half jaar niet bijeengeroepen. Na lang aandringen presenteerde HAG en de gemeente het totaal veranderde ontwerp van de nieuwbouw zonder dat wij als klankbordgroep daarin waren gekend. Van enige raadpleging, de toegekende graad participatie, is geen sprake geweest."

Lees HIER verder

BB 29 juni 2011 Naast HAG-hotel plannen voor nog twee hotels in Bergen

Naast de plannen van de Holland Art Group (HAG) voor de bouw van een hotel met zeventig bedden, een restaurant, winkeltjes en parkeergarage op het Van der Schootterrein, liggen bij de gemeente nog vergunningaanvragen voor twee hotels. Daarbij zou het gaan om hotelruimte voor 'backpakkers' oftewel rugzaktoeristen. In één geval zijn er plannen om het leegstaande pand aan de Grote Berg 28 te verbouwen. Om hoeveel kamers het hier gaat is niet bekend. Verdere details ontbreken omdat de kennisgeving niet ter inzage ligt voor publiek.

Lees HIER verder

27 juni 2011

OP 28 juni 16 uur: Informatie herbestemming ED-gebouw

Beste omwonende of geïnteresseerde,

In overleg met de gemeente Eindhoven, wil ik u graag uitnodigen voor een informatiebijeenkomst voor de nieuwbouw aan de Wal 2 in Eindhoven.

Meerdere details vind u in de onderstaande brief.

Met hartelijke groet,

Bert Spierings.


Noot van B.S.:

- De geplande middag is de enige die gegeven zal worden. Uiteraard is het plan ook bij de gemeente Eindhoven in te zien aangezien er een aanvraag is ingediend wat openbaar is.

- De uitnodigingen worden huis-aan-huis verspreid aan de omwonenden/belanghebbenden, en op specifiek verzoek van de wijkcoördinator ook verstuurd via mail aan bepaalde personen die zitting hebben in wijkorganisaties etc.

- Het is niet verplicht de omgeving in kennis te stellen van bouwplannen, maar in het kader van goed buurmanschap, heeft onze opdrachtgever het idee dat het beter is om vooraf de omwonenden te informeren en hiermee in toekomst ongewenste problemen te voorkomen. Het is dus geen inspraakmiddag maar een informatiemiddag.

Datum : 20 juni 2011

Betreft : Herbouw kantoorgebouw Wal 2 (hoek Wal/Grote Berg/Paradijslaan)

Beste heer, beste mevrouw,


Misschien is het u al opgevallen dat er (sloop)activiteiten plaatsvinden in het leegstaand pand aan
de Wal 2 (hoek Wal/Grote Berg/Paradijslaan). Deze werkzaamheden zijn ter voorbereiding voor de
uiteindelijke sloop van het bestaande gebouw en het nieuwe kantoorgebouw met parkeervoor-
zieningen onder de grond.


Om u in de gelegenheid te stellen dit bouwplan te bekijken en hierover vragen te stellen, zal er op
dinsdagmiddag 28 juni 2011 van 16.00uur tot 19.00uur op de bouwlocatie zelf (ingang Paradijs-
laan) een informatiebijeenkomst gehouden worden voor u als omwonende. Hierbij zal het architec-
tenburo Van Lierop Cuypers Spierings Architecten, de opdrachtgever(s) Kortonjo Vastgoed BV &
Thomasse Beheer BV en de gemeente Eindhoven aanwezig zijn. U bent van harte welkom!


Met vriendelijke groet,
Kortonjo Vastgoed BV & Thomasse Beheer BV
p/a Aalsterweg 239
5644 RB Eindhoven