18 juni 2011

Zondag 19 juni 2011 TWEE evenementen in de Bergenbuurt

Vanaf 07.00 uur start de 21e Ronde van het ED.
De familietocht voert door de smalle Heilige Geeststraat, Kleine Berg en Bergstraat de wijk uit.
Deze tocht van 35 km start doorlopend tussen 9.30 tot 12.00 uur.
De dag wordt besloten met een evenement op het Wilhelminaplein.


Vervolgens start in de loop van de middag de "ART WALK Eindhoven", van 13.00 tot 16.00 uur.
Hieraan nemen zeven galeries deel in de Willemstraat, Heilige Geeststraat, Luciferstraat en Kleine Berg.


En o ja, Guus treedt ook nog op van 16.00 tot 19.00 uur, dus is het driedubbel-druk deze zondag.

15 juni 2011

GEM Officiële publicaties 15 juni 2011

Ontwerp uitwerkingsplan
Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend, dat het ontwerp van het uitwerkingsplan ‘1e uitwerking De Bergen (Hotel Bergstraat)’ met ingang van 16 juni 2011, gedurende zes weken, tot en met 27 juli 2011 voor iedereen ter inzage ligt. Het plangebied ligt in het centrum van het stedelijk gebied van Eindhoven, ten westen van de Binnenstad in de buurt De Bergen. Het plangebied betreft het voormalige Van der Schootterrein, het braakliggend binnenterrein dat tussen de bebouwing van de Kleine Berg, de Grote Berg en de Bergstraat ligt waar destijds de voormalige Mennen en Keunen luciferfabriek heeft gestaan.
In het geldend bestemmingsplan De Bergen is op deze locatie een gemengde bestemming met een uitwerkingsplicht gelegd. In de regels bij deze bestemming is een kader gegeven voor de ontwikkeling van het terrein. Voor deze locatie is een plan gemaakt voor de realisatie van een hotel met ondergrondse parkeergarage en commerciële voorzieningen. Dit plan past binnen het kader van de op deze locatie gelegde bestemming. Met het uitwerkingsplan ‘1e uitwerking De Bergen (hotel Bergstraat)’ wordt uitvoering gegeven aan de bij de geldende bestemming voorgeschreven uitwerkingsplicht om de beoogde ontwikkeling op deze locatie mogelijk te maken.
Het ontwerp uitwerkingsplan ‘1e uitwerking De Bergen (Hotel Bergstraat) ligt met ingang van 16 juni 2011, gedurende zes weken, tot en met 27 juli 2011’ ter inzage op het Inwonersplein (Stadskantoor), voor adres en openingstijden zie colofon.
Het plan is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de volgende directe link:
De bronbestanden zijn beschikbaar via:
Daarnaast kan het ontwerp uitwerkingsplan worden geraadpleegd via de gemeentelijke websitewww.bestemmingsplannen.eindhoven.nl.
Gedurende genoemde termijn van ter inzage legging is het voor belanghebbenden mogelijk om naar keuze schriftelijk of mondeling zienswijzen bij burgemeester en wethouders van Eindhoven kenbaar te maken over het ontwerp uitwerkingsplan ‘1e uitwerking De Bergen (Hotel Bergstraat)’. Een schriftelijke zienswijze moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Postbus 90150, 5600 RB Eindhoven. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze dient uiterlijk één week voor het einde van de genoemde inzage termijn een afspraak te worden gemaakt met de behandelend ambtenaar, telefoonnummer 238 64 19.