27 juni 2012

ED 27 juni 2012 Extra onderzoek naar hotel Holland Art Group



Het Luciferterrein in De Bergen. Foto Ton van de Meulenhof.

EINDHOVEN - De Raad van State wil advies van de onafhankelijke stichting Bestuursrechtspraak over de mogelijke gevolgen voor omwonenden van het geplande HAG-hotel in de wijk De Bergen in Eindhoven.
Zie ook:
De stichting zal daarvoor samen met enkele bewoners van de Bergstraat binnenkort de toekomstige bouwlocatie op het Luciferterrein bezoeken. Daar wordt bekeken in hoeverre de nieuwbouw het leefgenot van omwonenden negatief kan beïnvloeden.
Een aantal buurtbewoners is tegen het vorig jaar gepresenteerde plan van de Holland Art Group (HAG) om op het braakliggende Luciferterrein een hotel (ca 70 kamers), restaurant en winkeltjes te realiseren.

Niet alleen vinden zij de stijl van het ontwerp niet bij het karakter van de wijk passen. Aan de achterzijde van hun woningen vrezen ze overlast door de aanleg van een terras als onderdeel van de HAG-plannen. De gemeente heeft al vrijstelling verleend van het bestemmingsplan dat voor de bouwlocatie van kracht is.


Reacties
Nieuwste eerstSorteer reacties
Bouwen die handel!

Had drie jaar geleden al af kunnen zijn als er niet zoveel gepraat (lees: gezeurd) werd.
Carel - 27-06-2012 | 08:26
In 2006/ 2007 had al NEE gezegd moeten worden tegen dit plan.

Het lag op de achtergrond al klaar in een lade om sneaky in de ontwikkelingsvisie c.q. bestemmingsplan gemoffeld te worden.

Er is destijds al niet naar bewoners geluisterd.

@Carel Begrijp je nu waarom er zoveel gepraat wordt.
'kwaserbij - 27-06-2012 | 10:38
Zal wel weer zo'n lelijke hoge toren worden, zodat je op de begane grond zowat wegwaait als het niet volkomen windstil is.
1 voordeel: als er geen gras meer in je tuin groeit, hoef je het ook niet meer te maaien.
Piet - 27-06-2012 | 11:19
Zou HAG gezien de huidige economische ontwikkelingen, zelf nog wel staan te springen op hun eigen plannen vol risico's? Winkeltjes: hartstikke leuk; maar er zijn nauwelijks nog middenstanders, die zoiets kunnen betalen. Alleen multinationals kunnen in het centrum zitten, dankzij onderhandse kwantumkortingsdealtjes. Hotels; er zijn de afgelopen jaren in dat gebied al honderden kamers bijgekomen; Zitten die dagelijks vol? Galleries: Zijn die niet juist aan het verkassen uit dat gebied richting Strijp?
Nu kan het zo zijn, dat de rendabiliteit geen issue is voor HAG, omdat ze 1 of ander slinkse witwas-deal of vage leaseconstructie met de 2 bevriende projectontwikkelaars hebben, maar das mij (nog) niet bekend... 
Bystander - 27-06-2012 | 13:07
Wanneer leren de mensen in Eindhoven nu eens dat we in een grote stad wonen, waar braakliggende grond bebouwd moet zijn. En vooral elkaar allemaal napraten om alles af te keuren. De 'buurtbewoners' zijn alleen maar bang dat de waarde van hun woningen zal dalen als er meer bebouwing komt. De drogredenen om de bouw tegen te houden zijn dan ook altijd: te hoge bebouwing, zonlicht dat wordt weggenomen (soms zelfs als bebouwing ten noorden van de eigen locatie wordt gerealiseerd!), een vreselijke verkeersdrukte die zal ontstaan alsof het Times Square is, geluidsoverlast, etc. Ook is een dergelijke lege ruimte achter de woningen altijd wel handig voor verschillende zaken zoals het neerzetten van auto's of spullen, een BBQ of het uitlaten van de hond. Wat mij betreft snel volbouwen dat terrein, maar wel met een betere architectuur dan de laatste plannen die ik heb gezien, want dat waren weer gebouwen van het type blokkendoos met schietgaten. Misschien zijn die laatste trouwens wel nodig met zoveel ontevreden buurtbewoners........
Marc - 27-06-2012 | 13:13


@Marc: ik ben het volledig met je eens !
Je woont nota bene midden in de stad en ze reageren alsof er een torenflat in een dorpje als Netersel ofzo geplaatst wordt.
Ga gewoon lekker verhuizen naar een onbewoond eiland, dan weet je zeker dat van niemand last hebt.
Jorg - 27-06-2012 | 13:47
Beter sociale woningbouw van maken en niet al te hoog,verpest de hele omgeving!
Maak van de leegstaande Groene Toren een Hotel beter plan en omgeving!
Harry - 27-06-2012 | 12:21
@alle zeurders

Kijk eens op de foto. Een gigantisch groot braakliggend terrein in hartje centrum. Te schandalig voor woorden, en dat al zo lang. Een prachtige locatie om ontwikkeld te worden en terug te geven aan de stad. Nu wordt het geclaimd door een aantal bewoners die hun eigen woningen ook laten verloederen. Schoon schip maken daar en aantrekkelijk maken voor jonge dynamische mensen.
Frits - 27-06-2012 | 14:39

BRON