08 april 2013

ED 06-04-2013 Hotelplan De Bergen aangepast na uitspraak


door Ad de Koning

EDe ontwikkelaars van een nieuw hotel op het Luciferterrein bij de Bergstraat gaan op korte termiin bekijken hoe de plannen kunnen worden aangepast. Dit naar aanleiding van een uitspraak van de Raad van State, die deze week bezwaren van buurtbewoners Frank Coolen en Toine Fassaert tegen het plan gegrond verklaarde. Volgens de Raad van State heeft de gemeente Eindhoven onvoldoende rekening gehouden met de buurtbewoners. Zo zou het geplande terras op het binnenterrein voor geluidsoverlast zorgen en plaatst de raad vraagtekens bij de hoogte van het bouwplan, maximaal vijftien meter. Volgens de Raad van State is de bouwhoogte in de hele Bergen-wijk weliswaar ook vijftien meter, maar ligt de gemiddelde hoogte in het gebied veel lager. Hierdoor kan, zo redeneert de hoogste bestuursrechter, een hotel dat grotendeels vijftien meter hoog is nogal overheersend overkomen.


"Natuurlijk vinden we het jammer, maar het plan is niet afgeblazen, ook niet door de Raad van State", reageert Frank Stroeken van de Holland Art Group, een van de initiatiefnemers van het hotelplan. "Bovendien heeft iedereen het recht om te bereiken wat-ie graag wíl bereiken, zo werkt het gewoon. We gaan nu kijken hoe we de plannen kunnen aanpassen, want uiteraard willen we straks ook een goede buurman zijn."

Stroeken gaat er ondanks de nieuwe tegenslag nog steeds vanuit dat het hotel er na jaren van plannen maken en procedures doorlopen uiteindelijk wel komt. "De tijdsplanning is voor mij wat dat betreft niet eens zo belangrijk, het gaat erom dat we uiteindelijk een mooi plan kunnen realiseren."

De gemeente kon gisteren nog niet op de deze week gedane uitspraak van de Raad van State reageren. Volgens een gemeentewoordvoerster wordt de uitspraak nog nader bestudeerd.

BRON

Geen opmerkingen: