21 januari 2011

ED 18 februari 2009 Gemeente verkoopt grond voor design-hotel


De gemeente verkoopt het terrein tussen de bebouwing van de Grote Berg en de Kleine Berg en de Bergstraat. De verkoopovereenkomst wordt naar verwachting binnen twee maanden getekend. Koper is de Holland Art Gallery, die op het zogenoemde Luciferterrein een designhotel en een galerie wil bouwen.

Gemeentelijk projectleider Marianne Willemsen van De Bergen bevestigt de aanstaande verkoop. Veel willen zij en directeur Frank Stroeken van de Holland Art Gallery niet kwijt over het plan. Willemsen: " We willen het eerst met de buurt bespreken. En dat gebeurt zodra de handtekeningen onder de koopovereenkomst staan."

In 2006 werd de Holland Art Gallery al door de gemeente uit drie kandidaten gekozen als beoogd ontwikkelaar van het terrein. Het plan behelsde een middengroot hotel (er was toen sprake van zestig kamers) met lounge, bar en restaurant, een galerie met een winkeltje en een parkeerkelder.

Over de hoogte van het gebouw wil Willemsen niet veel meer kwijt dan 'dat het gebouw moet passen in de omgeving van De Bergen'. "En wat er nu ligt is niet meer dan een massa-volumestudie, die nodig is om een reële verkoopprijs te kunnen bepalen. Het stedebouwkundig plan gaan we verder ontwikkelen nadat we de buurt gesproken hebben." Vervolgens moet ook het bestemmingplan worden aangepast. Het nieuwe bestemmingsplan voor De Bergen is in de maak. Voor de verdere invulling van het designhotel-plan zal overlegd worden met een klankbordgroep uit de buurt. Een van de punten van overleg zal ongetwijfeld de ontsluiting van het terrein zijn. Nu zijn er twee in- en uitgangen: aan de Bergstraat en aan de Grote Berg. "Maar we zijn bezig met een derde ontsluiting." Ze wil niet zeggen of die aan de Grote Berg komt.

Voordat met de bouw begonnen wordt, moet ook nog een archeologisch onderzoek plaatsvinden. Het gebied De Bergen is aangewezen als archeologisch interessant gebied. Volgens Willemsen kan over twee tot drie jaar met de bouw begonnen worden. " Maar dan moet alles wel soepel verlopen. Heel veel hangt natuurlijk af van de buurt."

2 opmerkingen:

R.Pepers zei

De reactie is overgenomen van het ED:
Bouw in de vorm van een hofje .....niet te hoog, met poortwoningen als entree.
Uniek hotel en galerie wordt het dan in dit prachtige stukje Eindhoven.

G. Evers zei

De reactie is overgenomen van het ED:
Blijkbaar willen ze niet veel openheid van zaken geven...
Op bestuursniveau betekent dat vaak dat er iets negatiefs tegenover staat!